AZ Nikolaas: Stresspreventie voor specifieke doelgroep (verpleegkundigen)

AZ Nikolaas: Stresspreventie voor specifieke doelgroep (verpleegkundigen)

Verpleegkundigen zijn zeer gevoelig voor stress en burn-out. Er is duidelijk nood aan een welzijnsbeleid voor alle verpleegkundigen met focus op stress en burn-out, maar ook naar re-integratie. We dompelden hen allemaal onder in een stresstheater. We organiseerden er maar liefst 15 (!) om iedereen de kans te geven het theater bij te wonen.

“Wellways is voor ons een belangrijke partner bij het uitwerken van onze welzijnsinitiatieven. Zo hebben we het stresstheater voor 1700 medewerker georganiseerd en een interactieve tentoonstelling geplaatst voor onze medewerkers. Het stresstheater was een ludieke manier om een beladen boodschap te brengen aan onze medewerkers. De boodschap was duidelijk en op maat van onze organisatie. De tentoonstelling was heel flexibel en laagdrempelig. Medewerkers vonden dit een heel tof initiatief waar ze echt iets aan hadden.
We zijn heel tevreden over de manier van samen werken en kijken alvast uit naar de komende initiatieven.” Cristy Heymans, Welzijnsmedewerker AZ Nikolaas